Bruynzeel GeschiedenisEen rijke geschiedenis
In 1897 begon de heer Cees Bruynzeel zijn stoomtimmerfabriek op. Met behulp van Piet Zwart, de ontwerper van de eeuw, werden standaardkeukens ontworpen die in elke woning konden worden opgebouwd. Ook bekende ontwerpers als Pierre Cardin, Kho Liang Ie, Jan des Bouvrie en Gerard van den Berg hebben voor Bruynzeel keukens ontworpen.

1897
Stoomtimmerfabriek “DE AREND” startte onder leiding van C. Bruynzeel sr. haar activiteiten. Nadruk lag vooralsnog op de productie van houten vloerdelen en schaverijproducten.

1937
Bruynzeel start een nieuwe activiteit: de productie van keukens. De eerste keuken is een ontwerp van Piet Zwart. (In 2000 uitgeroepen tot de ontwerper van de 20ste eeuw). De fabricage van keukens is vanaf het begin heel succesvol.

1946
Na de tweede wereldoorlog breken voor Bruynzeel Keukens goede tijden aan. Door de wederopbouw is er veel vraag naar de keukenproducten. Wat keukens betreft richt de Bruynzeel zich voornamelijk op nieuwbouwprojecten in de woningsector en de particuliere markt.. De Simplo-keuken wordt ontwikkeld: een eenvoudige goedkopere versie van de gebruikelijke Bruynzeelkeuken, die echter wel de voordelen en het karakter blijft houden.

1965
Bruynzeel heeft 28 fabrieken in 14 landen, waar 12.000 mensen werken.

1982
De verschillende Bruynzeel divisies gaan individueel verder. Bruynzeel Keukens maakt een doorstart onder de bezielende leiding van de heer J. Vroom.

2000
Bruynzeel Keukens is een bloeiende onderneming waar tot nu toe ruim 15 miljoen keukens werden geproduceerd.

2002
In het kader van het 105-jarig bestaan wordt aan de Nederlandse topontwerpers Jan des Bouvrie en Gerard van den Berg gevraagd een keuken te ontwerpen.2007
Bruynzeel wordt 110 jaar.

2008 – 2009
Bruynzeel Keukens doet een overname en vestigt zich hiermee op 10 locaties in de warenhuizen van de V&D. Ook opent Bruynzeel 2 nieuwe winkels en 3 Poggenpohl studio's. Het totaal aantal Bruynzeel winkels komt hiermee op 53.